Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:

OBEC PŘÁSLAVICE, Přáslavice č.p. 23, 783 54 Přáslavice, IČ 00576255, DIČ CZ 00576255

 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec. Od 25. 5. 2018 vykonává tuto funkci paní Monika Dočkalová.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: dockalovamona@seznam.cz, tel. +420 734 236 606.

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracováníomezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“).
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obecpraslavice@email.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, email s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

Prostor v obci je střežen kamerovým systémem se záznamem. Správcem zpracování je Obecní úřad Přáslavice, Přáslavice č.p. 23, 783 54 Přáslavice, tel. 587 408 870, e-mail: obecpraslavice@email.cz.

Podrobnější informace o kamerovém systému je možné získat v kanceláři Obecního úřadu Přáslavice, Přáslavice č.p. 23, 783 54 Přáslavice, tel. 587 408 870, e-mail: obecpraslavice@email.cz

 

informace o zpracování osobních údajů - Obecní úřad Přáslavice

23. 10. Teodor

Zítra: Nina

Vydávání výpisů z informačního systému CZECHPOINT

Na Obecním úřadě v Přáslavicích si můžete požádat o výpis z:

  • rejstříku trestů
  • obchodního rejstříku
  • živnostenského rejstříku
  • katastru nemovitostí
  • bodového hodnocení řidiče
  • ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů
  • insolvenčního rejstříku.

Všechny výpisy se vydávají na počkání.

http://www.czechpoint.cz/web/

DOTACE

logo.png

Na realizaci akce Cyklostezka Přáslavice - Doloplazy finančně přispěl Olomoucký kraj.

www.rr-strednimorava.cz

Víceúčelové centrum obce Přáslavice

Cyklostezka Přáslavice - Daskabát - Velký Újezd

Rozhledna Přáslavice

Centrum obce - odpočívková zóna Přáslavice

Svažíme bioodpad z obce Přáslavice

Státní fond životního prostředí ČR

www.sfzp.cz

MAS Bystřička

http://www.masbystricka.cz/

 

Návštěvnost stránek

366081
paticka